image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml

Activitats

Trobades i jornades culturals

Des de l’any 1987, se celebra la Trobada Cultural del Matarranya en un municipi diferent de la comarca natural del Matarranya. Els actes que aplega són diversos: actuacions, conferències, seminaris, presentacions de llibres, taules rodones, exposicions, etc.

A partir de la pandèmia, es van començar a organitzar també les Jornades Culturals del Matarranya, que es retransmeten per les xarxes i també, a partir de l’aixecament del confinament, es fan de manera presencial. Tenen lloc al llarg de l’any i solen ser conferències, taules rodones o presentacions.

Exposicions

ASCUMA ofereix les exposicions que es relacionen tot seguit a institucions o persones interessades. Per a fixar dates i condicions contacteu amb ASCUMA.

Finestrons i finestrestes (2004)
Poesia, fotografia i instal·lacions de José Miguel Gràcia
Veure Exposició

Quan érem emigrants (2002)
Díptic exposició
Veure PDF Exposició

Desideri Lombarte: Ataüllar el món des del Molinar (2002)
Díptic exposició
Antologia poètica del mateix nom

La llengua catalana a l’Aragó (2005)
Aquesta exposició no es troba disponible

Fons documental

L’Associació Cultural del Matarranya disposa d’un fons documental relacionat amb els territoris aragonesos catalanòfons, una biblioteca especialitzada en la cultura aragonesa en llengua catalana, un arxiu de memòria oral i literatura popular i un arxiu fotogràfic.

Premis Franja: Cultura i territori

L’Associació Cultural del Matarranya, com a integrant de l’ICF (Iniciativa Cultural de la Franja), atorga cada 2 anys el Premi Franja: Cultura i Territori. Podeu consultar les característiques i els premiats el les 17 edicions a la secció corresponent d’aquest web.

image/svg+xml Cultura, Llengua, Territori
i volem seguir sent

Fes-te soci d'ASCUMA i ho faràs possible

Associació Cultural del Matarranya
C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.
T. 978 85 15 21
Enviar correu electrònic