Quaderns del Cingle

logo-cingle023-300x932

Col·lecció de creació literària i d’assaig, dirigida per Esteve Betrià.

LLIBRES EDITATS

(1)

Com embolicar la Franja amb una fulla de pi

com_embolicar

2008

Autor: Josep Espluga

El present llibre pretén d’aportar un dignòstic sobre una realitat que, malgrat ser present amb una certa regularitat en l’agenda de temes dels mitjans de comunicació social, dista molt de ser coneguda i, encara més entesa. Ens referim al territori administrativament aragonès de parla catalana que s’ha convingut en anomenar “la Franja”.

Preu: 10 €

(2)

Memòries d’una desmemoriada mula vella

memories

2008

Autor: Desideri Lombarte

Editada com es va fer en la primera edició de 1997, reproduint-ne el léxic, la morfologia i la sintasi de l’últim original revisat per l’autor.

Desideri Lombarte presenta en el llibre l’evocació d’un passat aparentment remot però que en realitat encara és ben pròxim, i ho fa, com en la seua poesia i obra dramàtica, amb un llenguatge ric, carregat d’ironia, volgudament popular, senzill, sense cap mena d’artifici: un llenguatge propi del país que el va veure nàixer.

Preu: 8 €

(3)

Escrits contra l’erm. Aspiracions desde la Franja

escrits-contra-l-erm

2009

Autor: Francesc Ricard

Aspiracions des de la Franja. La base del llibre es compon d’articles que han aparegut en més de vint anys en revistes de l’ámbit de Ponent (Batecs i Temps de Franja), i també articles publicats en revistes de tot l’àmbit lingüístic català.

Preu: 9 €

(4)

Menú de degustació

Menu de degustació035

2009

Autor: Ramon Sistac

El “menú de degustació” és una replega d’articles, bàsicament d’opinió i en algun cas de divulgació, publicats en mitjans diversos, per bé que hi predominen els de la revista Temps de Franja, amb la qual l’autor ha col·laborat amb una secció fixa.

Preu: 12 €

(5)

Cobles d’anar i tornar

cobles d anar i tornar

2009

A cura de Màrio Sasot

Dotze anys del Concurs de Cobles Aragoneses en llengua catalana a l’Ajuntament de Saragossa.

Preu: 10 €

(6)

Eixam de poemes

eixam de poemes 2

2009

Autora: Teresa Jassà

Reedició (1ª edició en Quaderns de la Glera. 1998)

Poemes que van des de l’evocació íntima del paisatge calaceità al record nostàlgic de la infantesa, tot passant per sentits homenatges a mestres i amics.

Preu: 9 €

(7)

Melodia provençal. Poesia, música i prosa

Melodia provençal009

2010

Autor: Tomàs Bosque

Tomàs Bosque ha sabut fer del català codonyerenc, tan deixat de la mà de Déu, perseguit i bescantat en un grau força més dur que molts altres parlars catalans, una esplèndida llengua de poesia i prosa sense que hi hague calgut recórrer, llevat de ben pocs casos, a altres fonts de llenguatge. La seua llengua recorda, esborronadament i perfecta, el basic occitan d’en Joan Bodon.

Preu: 11 €