image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml

Publicacions

La festa de Sant Antoni al Matarranya

1993

Autor: Salvador Palomar i Montsant Fonts.
La festa de Sant Antoni ha esdevengut una festa d’identitat de les poblacions on es conserven encara manifestacions característiques, com són les fogueres, els balls i altres…
Preu: 6 €

Lo Molinar 1. Narrativa i Teatre

1995

Edició a cura d’Artur Quintana.
Recull de contes, llegendes, i texts narratius de tot tipus que són una de les peces fonamentals per a entendre la nostra cultura. (4.500 textos diferents, entre els quals hi ha 1100 cançons i 300 contes i llegendes; la resta són refranys, dites, endevinalles, embarbussaments, etc.)
Preu: 15 €
(Exhaurit)

Lo Molinar 3. Gèneres menors de la literatura popular

1995

Edició a cura d’Hèctor Moret
Aquests breus textos codificats de la literatura popular són els refranys, les endevinalles, els embarbussaments, els tornaveus, els mimologismes, els enganyalls i, en general, tot allò que podríem definir com el floreig lingüístic-literari d’una llengua.
(Exhaurit)
Preu: 12 €

Lo Molinar 2. Cançoner

1996

Edició a cura de Lluís Borau i Carles Sancho.
Cançons d’infants, jocs de xiquets, folies, oracions, romanços, tirallongues, toponímies, cançons de ball…
Preu: 15 €
(Exhaurit)

La fauna del Matarranya; vertebrats

1996

Autor: Miquel Blanc i Grau.
Els rius, la muntanya, el bosc mediterrani, la diversitat de climes i paisatges que hi ha a la nostra terra fa que la seua fauna sigui molt abundant i diversa.
Preu: 15 €

Literatura oral de la Fresneda

1998

Autor: Rafael Ferrer
Esplèndit estudi sobre la literatura oral d’aquest poble de la comarca del Matarranya.
(Exhaurit)
Preu: 5€

Toponímia i antroponímia de Vall-de-roures

2000

Autor: Enric Puch i Carles Sancho
Aquest treball és un recull exhaustiu dels topònims del municipi de Vall-de-roures. Molts provenen de la tradició oral però també d’arxius particulars i de publicacions. L’actual pèrdua de la toponímia va lligada a la reducció de l’agricultura i de la ramaderia que en certa forma distancien a l’home del medi que l’envolta i, també a l’oficialització castellana.
Preu: 11 €

Epistolari de Desideri Lombarte (1981-1989)

2002

Edició d’Artur Quintana
Aquest llibre, és una eina fonamental per a apropar-nos a Desideri, a veure el seu caràcter actiu, entusiasta, il·lusionat… Caràcter que es reflexa en la seua obra literària. Tenim en aquest llibre, doncs, una mostra excepcional de com “eren” les correspondències a punt de desaparèixer… I també és un gran text literari, a més d’acta d’un temps i una passió. El temps, la transició democràtica. La passió, la d’en Desideri Lombarte per la llengua catalana que, com ell, parlen milers d’aragonesos, amb normalitat, estima social i orgull.
Preu: 18 €

Les plantes medicinals del Matarranya

2003

Autor: Miquel Blanc i Grau
Miquel Blanc ha aconseguit fer una veritable guia botànica de totes aquelles plantes amb virtuts medicinals o curatives que creixent a la nostra comarca.
Preu: 12 €

Lledò, Arenys, Calaceit i Queretes: quatre pobles aragonesos al Bisbat de Tortosa

2004

Autor: Joan Lluís Camps Juan
Aquest quatre pobles aragonesos, que van pertànyer al Bisbat de Tortosa fins al 1957, mantenen una idiosincràsia pròpia de zones frontereres que els fa hereus de tot allò que va representar en el seu moment la Corona d’Aragó. La raó profunda d’aquest llibre és documentar el somni de l’autor: esborrar una frontera artificial, que no es va fer per les necessitats de la gent, sinó per interessos recaptadors dels senyors de cada moment històric.
Preu: 9 €

image/svg+xml Cultura, Llengua, Territori
i volem seguir sent

Fes-te soci d'ASCUMA i ho faràs possible

Associació Cultural del Matarranya
C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.
T. 978 85 15 21
Enviar correu electrònic