image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml

Cloenda del Centenari de les Normes Ortogràfiques

Cloenda Aniversari 0019

Al Palau Marc, seu del Departament de Cultura de la Generalitat, va tenir lloc el passat 26 de novembre l’acte de cloenda del Centenari de les Normes Ortogràfiques.

Cloenda Centenari 1Cloenda Centenari 2Cloenda Centenari 3

Obrí l’acte el conseller de Cultura, Sr. Ferran Mascarell, el qual donà la paraula al president de l’IEC, Sr. Joandomènec Ros que va destacar la importància de la publicació de les Normes el 1913 i va fer una analogia entre la normativa lingüística i el principis tecnològics i científics. El Sr. Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’IEC fa fer un repàs de tots els actes i intervencions realitzades per gairebé totes les terres de parla catalana d’ençà el 31 de gener del 2013, data de l’obertura del Centenari, fins el moment present. Intervingueren també Enric Gomà i Empar Moliner, utilitzant l’humor i l’ortografia. Enric Gomà amb exemples de les seues intervencions a TV3, Català a l’atac, i Empar Moliner amb la xerrada Escriure “GINTÒNIC” tot junt i amb accent obert.

Cloenda Centenari 4Cloenda Centenari 5Cloenda Centenari 6

Després de les paraules de la directora General de Política Lingüística, va tancar l’acte el conseller de Cultura tot glossant el treball fet entre tots que ha estat molt important. Com a resum: el català és acceptat com a llengua de progrés entre els parlants d’altres llengües i s’expandeix com a llengua social, però resten parcel·les on la seua feblesa és ben patent. No podem baixar la guàrdia en cap moment.

La Veu de Catalunya (31 de jener de 1913) (Les Normes)

image/svg+xml Cultura, Llengua, Territori
i volem seguir sent

Fes-te soci d'ASCUMA i ho faràs possible

Associació Cultural del Matarranya
C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.
T. 978 85 15 21
Enviar correu electrònic