image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml

Projecte de dinamització artística i cultural “Art i Manya”

vencill-musical

El projecte de dinamització artística i cultural Art i Manya, neix amb l’objectiu de que els alumnes dels centres dels diferents nivells educatius (EIO, ESO, Batxillerat), dintre de l’activitat d’Apertura de Centros o be de les assignatures de Ciències Naturals, Català, Plàstica, Ciències Socials, Llengua i Literatura, de les comarques catalanoparlants aragoneses i poblacions limítrofes, coneguin els escriptors, artistes i agents culturals dels seu mateix entorn geogràfic, que utilitzen el català com a eina de cultura i desenvolupament artístic i social.

La creació literària ocupa un lloc fonamental en aquest projecte i es presenta com a lectura, com a text interpretatiu i com a suport d’altres manifestacions artístiques i musicals. També la natura, l’ecologia, el desenvolupament sostenible, la història i fins i tot la màgia tenen un protagonisme destacat en el projecte. El coneixement de la cultura pròpia per mig de totes les formes de creació i imaginació, així com allò que ens diferencia d’altres cultures i el que tenim tots en comú, constitueix la finalitat principal de l’activitat, sempre amb la intenció d’estimular, tant el coneixement de l’entorn, com la pròpia creativitat.

Al mateix temps, Art i manya, es vol fer extensiu a les biblioteques, associacions culturals, Escoles d’Adults i Escoles Oficials d’Idiomes, així com a institucions fora de l’àmbit educatiu que tenen interès per recuperar, promocionar i mantenir la cultura pròpia i autòctona de les comarques de parla catalana d’Aragó.

Per a veure tot el projecte entreu a: projecte-art-i-manya

image/svg+xml Cultura, Llengua, Territori
i volem seguir sent

Fes-te soci d'ASCUMA i ho faràs possible

Associació Cultural del Matarranya
C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.
T. 978 85 15 21
Enviar correu electrònic