Recercat 2013 (9ª edició)

Posted on Dijous, maig 2nd, 2013 at 17:20

recercat-2013-1

recercat-2013-4Jornada de Cultura i Recerca Local del Territoris de Parla Catalana a Ripoll, dies 26, 27 i 28 d’abril.

El Recercat es celebra anualment en el marc dels actes de la Capital de la Cultura Catalana i té com a principals objectius oferir una mostra de les publicacions, projectes i activitats dels centres d’estudis i també reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats per a la recerca i la seva posterior divulgació en els territoris de parla catalana. Un altra de les seves funcions és fomentar la recercat-2013-3comunicació i el contacte entre les entitats culturals participants, els investigadors i el conjunt de la societat civil.

El premi RECERCAT s’atorga a una persona vinculada al món dels centres d’estudis en reconeixement a la seva trajectòria i també a una entitat pel seu treball en l’àmbit de la recerca i la seva posterior divulgació en la societat civil. El ripollès Florenci Crivillé ha estat un dels guardonats amb el premi 2013 per la seva tasca i trajectòria entorn al museu etnogràfic de Ripoll. L’altre premiat ha estat el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles.

recercat-2013-4Aquesta edició del Recercat ha dedicat un espai a la XVIII Trobada de Centres d’Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona, organitzada pel Patronat Francesc Eiximenis. La fira és va completar amb exposicions i visites guiades al volant de la indústria, el monestir o els museus de Ripoll.

L’Associació Cultural del Matarranya va rebre el Premi Recercat l’any 2005, en reconeixement a la seva tasca divulgativa entorn a la llengua.

recercat-2013-5


Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.