image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml image/svg+xml

II Trobada de Centres d’Estudis Locals a Andorra

andorra-1

Els passats 26 i 27 de febrer al centre Ítaca d’Andorra se va celebrar el II Encuentro de Centros de Estudios Locales de la Provincia de Teruel, organitzat per l’Instituto d’Estudios Turolenses i el Centro de Estudios Locales de Andorra.
Els actes se van iniciar divendres a la tarda amb una conferència del professor Miquel Marín sobre “Las instituciones y las políticas culturales en torno a los centros locales”. A andorra-2continuació se va comentar l’informe resultant de l’enquesta prèvia que havien contestat los centres d’estudis de la província.
L’endemà la jornada va estar organitzada en tres taules de debat. La primera va tractar la naturalesa i organització dels centres i les seues relacions amb el marc social i polític, destacant diverses propostes per tal de millorar la projecció social i eficàcia: relació amb altres organitzacions de la zona, millora de la gestió i transparència, oferta de andorra-3serveis culturals a l’Administració. A la segona, on se va parlar de les línies d’investigació i activitats que realitzen, se va incidir en perills (dispersió de temes, localisme excessiu, especialització encoberta i línies temàtiques repetitives) i se va proposar l’orientació cap a camps nous com la tecnologia i ciències socials i la potenciació de les relacions amb la Universitat per tal d’assegurar el relleu generacional. Finalment, van discutir sobre la coordinació de tots ells en una xarxa de centres, com a manera de realitzar projectes comuns i fer-se presents amb més força als àmbits d’opinió; en aquest sentit, se va proposar una pàgina web, una revista de cultura conjunta i l’organització de jornades culturals.
Tot va transcórrer en un ambient de gran cordialitat i de ganes d’intercanviar idees. Dues magnífiques exposicions: una de fotografies de López Segura realitzades a la província de Terol als anys 40 i una altra temàtica sobre el “mudéjar” completaven la trobada. Cada associació exposava també una selecció de les seues publicacions.

image/svg+xml Cultura, Llengua, Territori
i volem seguir sent

Fes-te soci d'ASCUMA i ho faràs possible

Associació Cultural del Matarranya
C. Sagrat Cor, 33. 44610 Calaceit.
T. 978 85 15 21
Enviar correu electrònic